Brancin, kuhani krumpir i špinat sa sezamom

Brancin, kuhani krumpir i špinat sa sezamom
29.09.2017. Ručak
 
print
 

SASTOJCI

Proteini: brancin

Složeni ugljikohidrati: krumpir

Povrće: špinat

Nezasićene masti: maslinovo ulje, sezam

Začini: sol, papar, peršin

limun

PRIPREMA

Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva.

Očistite ribu ili kupite već očišćenu, nasolite ju izvana, a iznutra napunite marinadom od maslinovog ulja, peršina i soli. Pecite poklopljeno 15 minuta u plehu nauljenom maslinovim uljem ili možete nasoljenu i nauljenu ribu zamotati u foliju i peći na taj način.

Krumpir ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi dok ne omekša.

Sezam vrlo kratko popržite na suhoj tavi da porumeni. Svježi ili zamrznuti špinat kratko propirjajte na maslinovom ulju a zatim pomiješajte s krumpirom i posipajte sezamom. Poslužite ribu uz prilog i marinadu od maslinovog ulja, peršina, limuna i malo soli.

  Zdravi recepti - Sve