„Kuhano“

„Kuhano“
25.11.2016. Ručak
 
print
 

SASTOJCI

Proteini: junetina

Složeni ugljikohidrati: krumpir ili riža, pšenično (ili neko drugo) integralno brašno

Jednostavni ugljikohidrati: mlijeko, domaća pasirana rajčica

Zasićene masti: svinjska mast

Povrće: mrkva, kupus, koraba

Začini: sol, papar

PRIPREMA

Skuhajte bistru juhu od junetine i povrća.

Pire krumpir napravite tako da krumpir skuhate u slanoj vodi, a zatim izradite uz dodatak mlijeka.

Ako je u pitanju riža, isto tako ju skuhajte u vodi

Paradajz sos pripremite na zapršci od svinjske masti i integralnog brašna.

NAPOMENA

Pitate se što zaprška radi u zdravom receptu?

Malo zasićene masti koja dobro podnosi prženje na visokim temperaturama i žlica/dvije integralnog brašna jednom u dva-tri tjedna neće nikome naškoditi.

A "kuhano" nije "kuhano" bez sosa, barem kod nas u Slavoniji wink

Ako ipak ustrajete u naumu da napravite sos bez klasične zaprške, zgusnite ga hladnom zaprškom (malo brašna razmućeno u hladnoj vodi) ili koristite tapioka škrob.

Galerija slika

  Zdravi recepti - Sve