Leća, piletina i povrće u woku

Leća, piletina i povrće u woku
17.10.2017. Obrok poslije treninga
 
print
 

SASTOJCI

Proteini: pileći file, leća

Složeni ugljikohidrati: leća

Povrće: razno sezonsko povrće ili smrznuti miks (npr. kineska mješavina)

Zasićene masti: kokosovo ulje bez mirisa

Začini: sol, papar, kurkuma

PRIPREMA

Očistite i narežite povrće na trakice. Leću isperite i kuhajte u vodi 30 minuta. Kad je gotova ocijedite ju i isperite pod mlazom vode u cjedilu. Možete koristiti i leću iz limenke.

Piletinu narežite na kratke trakice, začinite i popržite na kokosovom ulju u wok tavi dok ne porumeni, oko 20 minuta. Zatim dodajte povrće i leću i pustite da se krčka na laganoj vatri dok voda iz povrća ne ispari. Pri tome pazite da povrće ostane hrskavo. Po potrebi još začinite.

  Zdravi recepti - Sve