Mesne okruglice i sataraš

Mesne okruglice i sataraš
05.04.2017. Ručak
 
print
 

SASTOJCI

Proteini: pureće mljeveno bijelo meso, jaje

Povrće: rajčica, paprika, crveni luk, patlidžan

Zasićene masti: svinjska mast

Nezasićene masti: sjemenke sezama

Psyllium ljuskice

Začini: sol, slatka i ljuta mljevena crvena paprika, papar, peršin

PRIPREMA SATARAŠA

Očistite povrće i narežite ga na sitnije komade. Popržite luk na masti pa kad postane staklen dodajte papriku i rajčicu i posolite. Pirjajte 10-15 minuta pa posipajte s malo psyllium ljuskica uz miješanje da se zgusne.

PRIPREMA MESNIH OKRUGLICA

Izmutite jaje pa mu dodajte mljevenu puretinu, nasjeckani luk i začine te smjesu dobro izmješajte. Rukama oblikujte male kuglice koje ćete uvaljati u preprženi sezam. Okruglice pecite na tavi u svinjskoj masti na jačoj vatri dok ne porumene.

  Zdravi recepti - Sve