Pileći file s bobom i mrkvom

Pileći file s bobom i mrkvom
04.03.2017. Ručak
 
print
 

SASTOJCI

Složeni ugljikohidrati: bob

Povrće: mrkva, rajčica, paprika

Proteini: pileći file

Zasićene masti: kokosovo ulje (za pečenje)

Začini za meso: mediteranska mješavina začina, mljevena crvena slatka paprika, sol, kajenski papar

Začin za svježu rajčicu: origano

PRIPREMA

Pileća prsa narežite na tanke filee, začinite i pecite par minuta sa svake strane na grill tavi koristeći kokosovo ulje. Pečena je kad blago porumeni. Na taj način ostat će meka i sočna.

Bob skuhajte, a mrkvu narežite na kolutiće pa sve zajedno stavite još 3-4 min na grill tavu u kojoj se pekla piletina. Mrkva će ostati hrskava baš kako treba.

NAPOMENA


Tijekom zimskih mjeseci smrznuto može biti čak i svježije od onoga što ćete naći u trgovini.

Smrznuto povrće približno je jednako nutritivno vrijedno koliko i svježe povrće jer je zamrznuto nedugo nakon branja.

Najbolji izbor smrznutog povrća su brokula, grašak, mrkva, špinat, i miješano povrće.

  Zdravi recepti - Sve