Sočni biskvit od sira i maka

Sočni biskvit od sira i maka
17.11.2017. Deserti
 
print
 

Ovaj biskvit bez brašna može biti kolač sam za sebe ili ga možete nadjenuti kremom od sira, ispeći u kore pa redati slojeve kora i kreme, ubaciti neko bobičasto voće u biskvit ili u kremu...možete preliti s čokoladnom glazurom... Varijacija je onoliko koliko ste maštoviti. Najbitnije je da je jako jednostavan, brz za pripremu, bez dodatnih šećera, sa kvalitetnim i nutritivno vrijednim namirnicama smile

SASTOJCI

Proteini: 3 jaja, 500 g kremastog posnog sira (Milbona), 2 mjerice whey proteina (okus po želji)

Jednostavni ugljikohidrati: 2 banane

Nezasićene masti: 200 g maka

Zasićene masti: kokosovo ulje za premazivanje pleha

Zaslađivač: žlica eritrita

Aroma vanilije

Žličica paška za pecivo

PRIPREMA

Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Vilicom izradite banane u pire, dodajte jaja i sir pa izmiksajte u glatku kremu. Zatim dodajte ostale sastojke i sve dobro promješajte. Dobit ćete gustu smjesu koju izlijte u dublji pleh koji ste prethodno tanko premazali kokosovim uljem. Pecite oko 30 minuta. Najbolje je poslužiti hladno. Kolač čuvajte u hladnjaku.

  Zdravi recepti - Sve