Zapečene tikvice punjene humusom i punjeni šampinjoni

Zapečene tikvice punjene humusom i punjeni šampinjoni
23.10.2017. Ručak
 
print
 

SASTOJCI

Proteini: 2 jaja, slanutak

Složeni ugljikohidrati: slanutak, šampinjoni

Zasićene masti: sir ribanac

Nezasićene masti: sjemenke lana ili sezama

Povrće: šampinjoni, celer, tikvice

Začini: mljevena slatka crvena paprika, sol, papar, kurkuma, mediteranska mješavina začina

PRIPREMA

Priprema humusa  je jako jednostavna. Slanutak iz konzerve isperete pod mlazom vode i usitnite u električnoj sjeckalici ili multipraktiku u glatku smjesu, začinite po želji. Možete dodati malo masl.ulja ili jaje, limunov sok i sezam ili lanene sjemenke (sve skupa smiksate) i punite tikvice koje ste razrezali, izdubili i posolili.

Šampinjoníma izvadite klobuke i isto ih usitnite u "paštetu" zajedno s jednim jajetom, korjenom celera i začinima. Kurkuma će dati posebnu aromu. Tom smjesom punite šampinjone.

Pecite u pećnici 30-40min na 200 stupnjeva.
Na kraju tikvice još možete posipati nekim tvrdim sirom (nemojte odmah kao ja!), a šampinjone pokapati s masl.uljem.

U ovom obroku imate sve makronutrijente dobro izbalansirane i puno vlakana i vitamina iz povrća, a i zasitit će vas!

Galerija slika

  Zdravi recepti - Sve