Ako imate bolna leđa, trebate između ostalog, raditi i vježbe za stražnjicu! Spojit ćete ugodno s korisnim wink
Naime, lijepo i čvrsto dupe daleko je od isključivo estetskog faktora i nije rezervirano samo za žene. Razvijeni glutealni mišići imaju prvenstveno funkciju pregibača kuka, stabilizatora kukova i očuvanja kralježnice, a sudjeluju u hodanju, trčanju, iskoracima i sličnim pokretima. Dakle, odraz su zdravog i funkcionalnog lokomotornog sustava. Međutim, često danas svjedočimo glutealnoj amneziji kod neaktivnih ljudi koji dobar dio dana sjede. Posljedica toga su atrofirani glutealni mišići čiju ulogu preuzimaju zadnja loža i kralježnica koji kompenziraju i pri tom pate. Srećom, trend koji vlada posljednjih godina ide u korist zdravlja iako mu zdravlje većinom nije ni u peti. Na svakom koraku iskaču vježbe za lijepo oblikovanu stražnjicu. Odeš po kruh, a gratis dobiješ elastičnu traku pa se vratiš doma s upalom gluteusa madiusa jer si na putu kući hodao lateralno u polučučnju. Dođeš kod Mihića misleć kako se tu vodi briga o zdravlju al i oni udarili po dupetu. Majko moja mila majčice, sve se svodi na udovoljavanje guzici. A neka ga!! Valaj i treba! raspberry

Prije nego krenete s vježbama aktivacije koje vidite u videu, dobro je istegnuti iliopsoas odnosno mišiće i ligamente prednje strane zdjelice koji se zbog dugotrajnog sjedenja skraćuju. Nakon svega možete krenuti na vježbe za jačanje.
Elastičnom trakom dodatno aktiviramo i gluteus medius, jedan od tri mišića koji sačinjavaju glutealnu regiju.

Ove tri vježbe izvodite jednu za drugom bez pauze između (tzv. trostruke serije). Broj ponavljanja držite između 12 i 15. Radite sporo i kontrolirano zadržavajući pokret u koncentričnoj fazi dvije sekunde. Napravite 3 kruga. Između krugova uzmite pauzu.