Kad vam ponestane kulinarskih ideja, više ne znate što biste i sve vam je dosadno, jednostavno i svakodnevno jelo možete začiniti novom aromom.

Većina nas je odrasla na vegeti pa ako još niste, vrijeme je da proširite spektar začina jer vas iza vegete, soli i papra očekuje cijeli jedan novi svijet okusa

Zahvaljujući globalizaciji dostupni su raznorazni začini, pa čak i mješavine. Za neke smo tek čuli, pitamo se čemu služe i poslije čitanja etikete na pakiranju skeptično vraćamo nazad na policu, jel tako? Ajmo proširiti vidike!

Recimo da jedete piletinu svaki dan u tjednu (što ne bih preporučila, ali primjera radi neka bude tako;) - jedan dan ju začinite s kurkumom, drugi dan s chillijem, treći s mediteranskom mješavinom, četvrti s curryjem, peti s kajenskim paprom, šesti s crvenom paprikom, sedmi s gorušicom i još uvijek niste iskoristili sve mogućnosti, a svaki put bi bila kao neko novo jelo.

Isto je i za sve druge namirnice i jela. Obična kajgana može postati specijalitet!

 

Nikolina