Imam jednu klijenticu, mamu, koja apsolutno ne voli vježbati. Možda ih imam i više takvih, ali mi to nisu rekle, no ova mi se ne srami to priznati na glas.

Znate što je najbolje u cijeloj priči? Koliko god joj bilo mrsko vježbati, svejedno to radi već dugo i redovito. Ne zato što ima snažan motiv, ne zato što ima jasan cilj nego zato što ima naviku. Ne vježba cijelo vrijeme redovito, dogodi se da je bolesna, da ima obaveze. Prođe nekad i po 10 dana da ne odradi trening, ali nadoknadi s hodanjem recimo. Ne vježba čak ni cijele godine samom. Ode u teretanu, promijeni malo, ali stalno vježba nešto, konstantno, već godinama. Izgleda odlično i osjeća se daleko bolje kad vježba nego kad ne vježba. To je do navike. I kao što treba vremena da se stekne navika, treba i upornost da se navika zadrži.


Zašto vam ovo pričam? Pa zato da znate da nikome nije lako i jednostavno. Nitko nema uvijek volje ni vremena.
Jednostavno je samo bitno da li ti je dovoljno stalo do sebe i do svog, ne trenutačnog, nego dugoročnog zadovoljstva, zdravlja i vitalnosti. Ako je, bit ćeš uporna i na kraju steći trajno zdrave navike neovisne o motivaciji, volji, vremenu i ulaganju na koje ćeš se moći osloniti i uz koje ćeš daleko dogurati. Razmišljaj o sebi ne do ljeta, nego do onog tamo ljeta za 10, 20 godina. Nema tog tretmana uz koji ćeš izgledati i osjećati se tako dobro kao uz vježbanje. N e m a.

Nađi način, ne izgovor.
Oštra rečenica, ali nekad je možda potreban baš takav, odrješit stav, nekome. Nekoga će definitivno odgurnuti još dalje.
Nisam sigurna da je to moj način da nekog motiviram, ali gornja priča sigurno jest. Ti biraš.

Znam da te odbija i sama pomisao da sat vremena radiš nešto što ne voliš.
No vježbanje ne mora trajati satima da bi od njega imali koristi. Za početak kao i za krizne periode bit će dovoljno samo 10 minuta dnevno nekoliko puta tjedno.

Kreni s mojim izazovom "10 minuta u 10 dana" s kojim ćeš biti na dobrom putu da stekneš najpotrebniju stvar koja će te dovesti do cilja - redovitu naviku vježbanja.

Prijavi se ovdje s porukom "10 minuta u 10 dana" i šaljem ti besplatan 10-dnevni program s kratkim videima u kojima te vodim korak po korak.

Kad budeš spremna uložiti u sebe i odvojiti malo više vremena za sebe i za promjenu koju toliko želiš kreni se zdravije hraniti i vježbati u udobnosti svog doma bez gubljenja vremena na odlazak u teretanu s mojim online programima.