Na ovaj starinski desert podsjetila me kuharica "Iz života domaćice". Savršen je izbor za nedjeljna, zimska popodneva i dobar podsjetnik kako su se u davninama sladili naši stari. Gotove su za čas posla, a punite ih s onim što trenutno imate u kuhinji. Najbolje pašu punjene orasima kako i jesu radile naše bake. Zdravo, slatko i mirisno - baš za gušt!
Jednostavni ugljikohidrati:
Složeni ugljikohidrati:
Nezasićene masti:
Zasićene masti:
Zaslađivač:
Začini:
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Operite jabuke, odrežite im gornji dio i izdubite koštice. Složite ih na pleh obložen papirom za pečenje pa punite mljevenim orasima koje ste zasladili brezinim šećerom i cimetom. Poklopite napunjene jabuke "kapicom" koju ste im prethodno odrezali. Pecite oko pola sata. Gotove nadjenite grčkim jogurtom u koji ste umiješali mljeveni rogač i aromu vanilije. Možete mu dodati i whey protein s okusom vanilije kako bi poboljšali sastav.