Spoj okusa čokolade i naranče mi je omiljen stoga su ove kuglice nastale iz želje za tom kombinacijom, ali u hranjivoj verziji bez dodatnih šećera.
Nezasićene masti:
Zasićene masti:
Jdnostavni ugljikohidrati:
Složeni ugljikohidrati:
Proteini:
Datulje namačite u vreloj vodi 15ak minuta da omekšaju. Za to vrijeme u multipraktiku usitnite orašaste plodove na fino i pomiješajte ih s kakaom, wheyjom i naribanom koricom naranče. Zatim rastopite kokosovo ulje. Oguljenu naranču usitnite u sjeckalici, pa isto napravite i s datuljama koje ste ocijedili od vode (ostavite malo da se lakše smelju). Sve sastojke pomiješajte u ljepljivu smjesu pa stavite u hladnjak ili zamrzivač da se stegne. Od dobivene smjese rukama oblikujte kuglice. Čuvajte ih u hladnjaku do tjedan dana.