Što s mahunama, a da nije varivo?
Nedostatak vremena, pun frižider i ljubav prema hrani me jednostavno tjeraju na budem kreativna kuhinji, ako već nisam tamo gdje bi se prije očekivalo. Kuhača mi se pokazala kao dobra zamjena za kist jer ipak na kraju krajeva moramo nešto i jesti :D Po mogućnosti da je čim prije gotovo i da je priprema kratka. S obzirom da je vrhinac ljeta, pa samim time i ljetnih plodova zemlje slijedi jedan prigodan recept. Dakle, brzo, jednostavno, fino i zdravo!
Složeni ugljikohidrati:
Proteini:
Zasićene masti:
Začini:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Operite i očistite mahune pa ih stavite kuhati u vrelu vodu oko 15 minuta. Kad su kuhane trebaju biti mekane, ali da se ne raspadaju. Procijedite ih i malo ohladite. Dok se mahune kuhaju naribajte sir i mrkvu, a jaja istucite vilicom. Zatim tanko premažite vatrostalnu zdjelu s uljem pa dodajte sve sastojke koje ste prethodno pomiješali i začinili. Stavite peći poklopljeno aluminijskom folijom oko 20 minuta, a zatim otklopite i pecite još 10ak da porumeni odozgo.
Ja sam ovu količinu prepolovila na četiri dijela za četiri porcije (kao što se vidi na fotki). Poslužite uz svježe sezonsko povrće. Dobar tek!