Slani krekeri s tahinijem i krastavcima

SASTOJCI ZA KREKERE

Nezasićene masti:  pola šalice sjemenki po izboru (sezam, kim, suncokretove, bučine...)

                                  60ml maslinovog ulja
Složeni ugljikohidrati: 120g integralnog brašna (pšenično, heljdino, pirovo, zobeno, raženo ili neko slično)
                                       120g zobenih pahuljica
120ml hladne vode
1 žličica soli

*možete dodati još neke začine po želji (npr. curry, chilly, kajenski papar, kurkumu i slično)

PRIPREMA

Pomješajte sve suhe sastojke pa im dodajte ulje i vodu te zamijesite tijesto. Podijelite ga na dva dijela i svaki posebno tanko razvaljajte između dva papira za pečenje. Zatim stavite na pleh zajedno s papirom pa razrežite na trokute ili kvadrate. Pecite na 180C 12-15 min.

SASTOJCI ZA TAHINI UMAK

Nezasićene masti:

                              100g sezama

                              100 ml maslinovog, lanenog ili sezamomovog ulja

Začini: sol, bosiljak, kurkuma

PRIPREMA

Sezam vrlo kratko popržite na suhoj tavi da dobije zlatnu boju.

Sve sastojke usitnite do kremaste teksture u multipraktiku.