Pileći file s rižom i umakom od patlidžana i rajčice

SASTOJCI

Proteini: pileći file

Jednostavni ugljikohidrati: bijela riža

Povrće: pasirana rajčica, patlidžan

Nezasićene masti: maslinovo ulje

Začini: sol, papar, kurkuma, ružmarin, origano

PRIPREMA

Piletinu začinite i ispecite na grill tavi.

Rižu isperite u hladnoj vodi dok ne postane čista te skuhajte u slanoj vodi. Omjer vode i riže neka bude 3:1.

Patlidžan ogulite, narežite na kockice, stavite u wok i posolite. Nakon desetak minuta, patlidžan će pustiti vodu, a zatim uključite vatru. Ubrzo dodajte i pasiranu rajčicu i origano i pustite da se krčka 5- 7 minuta uz povremeno miješanje.

SAVJET

Umak od patlidžana možete zgusnuti žličicom psylliuma ili tapioka škroba.