Čušpajz od poriluka - djeca se raspametila od finoće, a mi gledajući ih kako mljackaju s odobravanjem. Nije nam baš puno ostalo od punog lonca. Ovo fino, zdravo, lagano i šareno varivo spremam na sljedeći način (ne može jednostavnije).
Za 3L variva:
Složeni ugljikohidrati:
Zasićene masti:
Začini:
Oprati i očistiti povrće, a zatim narezati na kokutiće i kockice.
Na žlici masti popržiti bijeli dio poriluka i kobasicu, dodati malo mljevene paprike i posoliti.
Dinstati par minuta dok luk ne uvene pa dodati kolutiće mrkve, kockice krumpira i zeleni dio poriluka.
Začiniti, podliti vodom i pustiti da zavri te smanjiti vatru i pustiti da se lagano krčka oko 15-20 minuta.
Zatim razmutiti brašno s vodom i dodati u varivo uz miješanje. Kuhati još par minuta i gotovo.
Čušpajz ostavite da stoji pola sata da se "slegne" prije nego krenete s jelom , bit će ukusniji.