Popečci od kelja

Ovi popečci nisu moj originalni recept, ali ga stavljam i ja ovdje jer su odličan, zdrav i ukusan zalogajčić. Mogu biti prilog uz varivo ili zdravi snack između obroka, a obožavat će ih i oni najmanji. Čak i najljući mrgudi na povrće neće imati prigovora na ovu slanu i zaraznu kamuflažu za zelenjavu. Sa sigurnošću ih možete podvaliti izbirljivim nepcima.

sastojci

Složeni ugljikohidrati:

Proteini:

Nezasićene masti:

Zasićene masti:

Začini:

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Zobene pahuljice prelijte vrelom vodom i pustite da upiju.
Kelj operite i izrežite na kockice. Prokuhajte ga kratko i iscjedite. Luk prodinstajte na maslinovom ulju, pa mu dodajte kelj. Začinite i dinstajte kratko pa kad se malo prohladi dodajte zobene, palentu, sir i jaja te po želji proteine neutralnog okusa. Sve dobro promješajte, a zatim grabite žlicom, oblikujte rukama i valjajte u smjesu sezama i krušnih mrvica.
Slažite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite cca 40 min na 200 stupnjeva odnosno dok ne zažare.