Proteini: pileći file, 2 jaja
Složeni ugljikohidrati: žlica-dvije integralnog brašna
Povrće: svježe ili zamrznuto (grašak, mrkva, crveni luk, cvjetača)
Zasićene masti: žlica svinjske masti
Začini: Sol, papar, vegeta
Očistite povrće i narežite meso na kockice.
Na masti prodinstajte luk, a zatim dodajte pileći file narezan na sitne kockice, zalijte s vodom, dodajte žličicu vegete i posolite. Pustite da se dinsta na laganoj vatri 20-ak minuta. Sad razmutite jaja pa pomiješajte s brašnom, malo vode i prstohvatom soli. Trebate dobiti glatku tekuću smjesu koju ćete uliti u juhu u zadnjih 5 minuta kuhanja.
Nakon dvadesetak minuta, piletina je omekšala. Sad dodajte grašak i dolijte još malo vode pa kuhajte 10-ak minuta.
Zatim dodajte mrkvu, cvjetaču i vode pa kad proključa, polako uz miješanje dolijevajte smjesu jaja i brašna i kuhajte još 5 minuta.