Pljeskavice s povrćem

Ove sočne i ukusne pljeskavice dobile su pohvale od svih koji su ih probali. Morate i vi! Odlično idu uz svježe povrće za ručak ili večeru. Neće vam trebati nikakav drugi prilog, bar što se tiče sastava. Uživajte!

SASTOJCI

*za 4-5 osoba

Proteini:

Složeni ugljikohidrati:

Začini:

Za uvaljati:

Za pečenje:

PRIPREMA

Operite i očistite povrće, a zatim naribajte tikvicu, mrkvu i luk. Tikvice nemojte guliti jer mlada kora obiluje nutrijentima. Također ih nemojte ni soliti i cijediti jer će njihovu tekućinu upiti zobene, a to će onda dati sočnost pljeskavicama. Sve sastojke osim krušnih mrvica i sezama pomiješajte i ostavite minimalno sat vremena u frižideru da se sve poveže. Nakon što je smjesa odstajala, namastite i zagrijte tavu te rukama oblikujte kuglice koje ćete spljoštiti među dlanovima. Jednu po jednu stavljajte odmah na tavu i pecite na umjerenoj vatri dok ne zažare s obje strane. Ako ih imate priliku peći na roštilju još bolje!

Dobar tek!