Oslić sa salatom od slanutka

SASTOJCI

Proteini: oslić

Složeni ugljikohidrati: slanutak, kukuruz

Povrće: svježa crvena paprika

Nezasićene masti: maslinovo ulje, bučino ulje

Začini: sol, papar

Acceto balsamico

PRIPREMA

Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva.

Očistite ribu ili kupite već očišćenu, nasolite ju izvana i iznutra.

Pecite poklopljeno 15 minuta u plehu nauljenom maslinovim uljem ili možete nasoljenu i nauljenu ribu zamotati u foliju i peći na taj način.

Slanutak pripremite dan ranije. Namočite ga u vodi preko noći pa kuhajte oko 45 minuta tj. dok ne omekša, a zatim ohladite.

Možete koristiti i slanutak iz konzerve koji ćete isprati pod mlazom hladne vode.

Papriku narežite na sitne kockice, dodajte kukuruz i slanutak, posolite te zalijte bučinim uljem i accetom balzamicom.