Proteini: pileći file
Složeni ugljikohidrati: integralna riža, crvena riža, ječam, pir
Povrće: grašak, tikvice, mrkva, crveni luk
Zasićene masti: kokosovo ulje
Začini: sol, kurkuma, papar
Očistite povrće i nasjeckajte ga na sitnije kockice/kolutiće.
Meso također nasjeckajte na sitne kockice. Na ulju popržite luk pa mu dodajte meso, posolite i na laganoj vatri pirjajte 20-ak minuta. Isperite mješavinu žitarica dok voda ne postane bistra, a zatim umješajte s mesom i podlijte vodom. Pustite neka se krčka 15-20 minuta. Povremeno promješajte i podlijevajte s malo vode prema potrebi. Zatim dodajte grašak pa nakon par minuta mrkvu i tikvice. Začinite i sve zajedno pirjajte još 5 minuta pa isključite i poklopite.
Poslužite nakon što je rižoto „odmorio“ 15-ak minuta.