Sataraš sa žitaricama

Ljeto nije ljeto bez sataraša i njegovog mirisa koji poziva za stol. Obožavamo ga! Glavni su mu sastojci domaća paprika paradajzerica koja u našem kraju miriši na kilometre, domaći slatki i dozreli paradajz i crveni luk. Ja sam kao prilog dodala i omiljenu mješavinu žitarica da ga malo ublaži. Meso je ovjde u simboličnoj ulozi tek da upotpuni obrok nutritivno. Sataraš definitivno prevladava na tanjuru i uvijek ga pofali ma koliko pokušavala povećati količinu u pripremi. Termičkom obradom povrća se inače gube njihovi dragocjeni nutrijenti, ali hrana nisu samo nutrijenti i kalorije. Hrana su okusi, mirisi, boje, arome, sjećanja i gušti. Pa, guštajmo!

sastojci

Povrće:

Složeni ugljikohidrati:

Proteini:

Zasićene masti:

Začini za sataraš:

Začini za meso: