Čoko-brownie od hokkaido tikve

Tko je za jedan zdravi čokoladni desert da nam uljepša kišne jesenske dane? Dobila sam recept pa ga dijelim s vama jer je mljac!

sastojci

priprema

1. Oguliti tikvu, izrezati na kockice, staviti na masni papir i ispeći (ja sam pekla 40tak minuta na 180 stupnjeva)
2. Datulje (ja sam koristila bez koštica) namoči u vreloj vodi cca 20 min
3. Odvojiti žumanjke od bjelanjka
4. Od bjelanjaka istući čvrsti snijeg (ja dodam malo soli)
5. Umutiti žumanjke s medom i postepeno dodati 3 žlice vrele vode, mutiti dok se malo ne zgusne. Potom dodati ulje i vaniliju i nastaviti mutiti.
6. U zasebnu posudu pomiješaj suhe sastojke. Mjera za žlicu je jušna s time da je kakao u vrh a brašno ravna žlica.
7.kada je tikva gotova stavi ju zajedno s ocijeđenim datuljama (ja nisam skidala kožu) u multipraktik i napravi pire (nemam multi pa koristim sjeckalicu) te dodaj u žumanjke i smuti
8. Smjesa će biti malo gušća ali sad dodaješ bjelanjke miješajući špatulom u istom smjeru.
9. Smjesu izlij u pleh s masnim papirom (ja sam koristila okrugli ali može 22x30 ili manji pa će biti višlji kolač) peci na 180 stupnjeva 35 do 40 minuta
10. Dok je kolač gotov na vreli kolač namaži pekmez (ja nisam)
11. Po želji na vrh dodaj čokoladu (može za kuhanje sa steviom i malo kokosovog vrhnja, ili tamna s 95% kakaa iz lidla s malo maslaca, ali možete koristiti i običnu čokoladu s malo vrhnja za šlag)

Čoko-brownie od hokkaido tikve