Krem juha s brokulom

Dobar način za konzumaciju povrća su juhe u svim oblicima - krem, bistre, guste, variva...
U hladnim jesenskim danima juhe gode i jer su tople, a koriste jer su prepune vitamina.
Ja sam danas smiksala brokulu i krumpir. Kombinacije ovise samo o mašti i o vašim ciljevima.
Pazite samo da ne prekuhate povrće jer onda ono gubi na svojoj nutritivnoj vrijednosti. Tako primjerice brokuli treba svega 5-6 minuta kuhanja za razliku od krumpira pa ju dodajem tek pred sam kraj.
Danas nam je bezmesni dan što ne znači da nedostaje proteina u obroku - štrudle su bogato punjene svježim sirom.

SASTOJCI

Složeni ugljikohidrati:

Zasićene masti:

Nezasićene masti:

Začini:

Priprema

Na maslinovom ulju prodinstajte sitno narezani crveni luk. Poslolite, a zatim dodajte krumpir narezan na kockice i podlijte vodom. Neka se krčka 20-ak minuta. Nakon toga ubacite i sitno narezane cvjetove brokule i kuhajte još 5 minuta. Po potrebi dodajte vode i popaprite. Kad je brokula omekšala skinite s vatre i sve izradite štapnim mikserom. Dodajete vrhnje za kuhanje po želji i vratite još minutu na vatru i juha je gotova. Servirajte s par kapi bučinog ulja. Dobar tek!