Zapečene proteinske palačinke s čokoladom

SASTOJCI za osam palačinki

Proteini: 400 g bjelanjaka (bjelanjci iz 8 jaja + bjelanjci iz tetrapaka ostatak), 100 g svježeg posnog  sira

Zasićene masti: kokosovo ulje za pečenje

Složeni ugljikohidrati: 50 g zobenog ili heljdinog brašna

Žličica praška za pecivo

Malo soli

PRIPREMA

Od 8 jaja odvojite žutanjke i bjelanjke. Žutanjci će vam trebati za nadjev, a ostatak bjelanjaka dolijte iz pakovanja u tetrapaku.

Sve sastojke izmiksajte u blenderu i pustite smjesu da odstoji barem pola sata. Pecite na tavi na koju ste kapnuli kokosovo ulje.

SASTOJCI ZA NADJEV

Masti i proteini: žutanjci, grčki jogurt (za preljev)

Proteini: whey proteini s okusom čokolade

Složeni ugljikohidrati: kakao

Zaslađivač: med, eritrit ili brezin šećer

PRIPREMA

Žutanjke izradite ručno te ih pomješajte s wheyjom, kakaom i zaslađivačem u glatku smjesu kojom ćete mazati palačinke.

Slažite ih u vatrostalnu zdjelu i prelijte zaslađenim grčkim jogurtom.

Pecite u pećnici na 250 stupnjeva 10-15 minuta.