Orada iz pećnice

Riba - idealan izbor za vruće ljetne dane jer je lagana i nutritivno bogata. I niskokalorična (ovisno o pripremi). Kod nas je često na jelovniku tijekom cijele godine. Najčešće kupim svježu cromarisovu očišćenu s kojom je jedini posao nasoliti ju i spremiti u pećnicu. I dok čekamo da se ispeče radim prilog. Jednostavo i brzo!

SASTOJCI

Proteini: orada, crveni grah

Složeni ugljikohidrati: crveni grah

Nezasićene masti: maslinovo ulje, bučino ulje, sjemenke buče i suncokreta

Povrće: zelena salata (kristal), svježa mrkva, rajčica i paprika, list peršina

Limunov sok, sol

PRIPREMA

Ribu nasolite, stavite na masni papir, pokapajte maslinovim uljem i pokrijte folijom pa pecite na 250 stupnjeva 20 minuta.

Marinadu za ribu napravite od maslinovog ulja, nasjeckanog lista peršina i limunovog soka. Malo posolite. Marinadu prelijte po ribi kad je pečena.

Zelenu salatu operite i narežite na sitnije komade,mrkvu naribajte te pomješajte s ostalim nasjeckanim povrćem i grahom i posipajte sjemenkama.