Musaka s mozarellom i rajčicom

SASTOJCI ZA REZANCE

Proteini: pola šalice krem sira, 4 jaja

Četvrtina šalice psyllium praha

Malo soli

PRIPREMA

Sve sastojke izmješati, izliti na papir za pečenje i razmazati što tanje pa peći na 150 stupnjeva 10-15 min.
Izrežite (ili ne) na željeni oblik i veličinu. Nije potrebno dodatno kuhati već samo preliti vrelom vodom i procijediti ili čak ni to, ovisi što ćete dalje pripremati.

SASTOJCI ZA NADJEV

Proteini: malomasna mozarella

Jednostavni ugljikohidrati: konzerva sjeckane rajčice ili pelata

Začini: sol, papar, origano

PRIPREMA MUSAKE

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U vatrostalnoj zdjeli pomješajte rezance, rajčicu i začine. Pecite oko 20 minuta, a zatim izvadite, odozgo poslažite mozarellu izrezanu na tanke ploške i vratite u pećnicu na još 10 minuta. Za rezanje mozarelle se možete poslužiti pomagalom za rezanje kuhana jaja.