Sočnost i mekoću okruglicama u ovom receptu dat će svježi sir i zobene pahuljice, a hrskava vanjska korica bit će zbog sezama. Morate probati!
Proteini: 500 g mljevene puretine, 300 g kremastog posnog sira, 1 jaje
Ugljikohidrati: 3 žlice sitnih zobenih pahuljica
Nezasićene masti: sjemenke sezama
Povrće: mrkva, jako mala glavica crvenog luka
Začini: mljevena slatka crvena paprika (1 žličica), sol (1 ravna žličica), papar (pola žličice), gorušica ili senf (pola žličice), list peršina
1,5 dcl vode
Naribajte mrkvu i luk, a peršin nasjeckajte na sitno. Pomješajte sve sastojke osim sezama i pustite smjesu da malo odstoji da se začini prožmu kroz meso te da zobene pahuljice upiju tekućinu i nabubre. Oblikujte male kuglice i uvaljajte ih u sezam pa slažite na pleh obložen masnim papirom. Pecite u pećnici na 190 stupnjeva oko 30 minuta. Poslužite uz zelenu salatu, mješavinu raznih salata ili kakvo drugo povrće po vlastitom izboru. Kod nas je radič, endivija, stabljika celera, bučino ulje, razne sjemenke, crveni grah i limunov sok.