Tradicionalni bakin recept za "filano pile" prilagodila sam da odgovara fitness planu prehrane. Umjesto bijelog kruha koristila sam zobene pahuljice, a umjesto suncokretovog ulja, maslinovo ulje.
Proteini: 500 g pilećih jetrica, žutanjak od 2 jajeta
Složeni ugljikohidrati: 3 žlice sitnih zobenih pahuljica
Zasićene masti: svinjska mast
Nezasićene masti: maslinovo ulje
Povrće: mala glavica crvenog luka
Začini: mljevena slatka crvena paprika, list peršina, sol, papar, vegeta
Voda
Zobene pahuljice prelijte vrelom vodom i ostavite da upiju svu tekućinu. Naribajte luk, nasjeckajte peršin i vilicom istucite žutanjke. Jetrice očistite od srca, operite i nasjeckajte na sitno dok ne dobijete kašastu smjesu poput paštete. Pomješajte sve sastojke, dobro začinite, izlijte u dobro namašćeni, malo dublji pleh i prelijte maslinovim uljem. Pecite otklopljeno u pećnici najviše 25-30 minuta na 190 stupnjeva. Odozgo se treba stvoriti hrskava korica, a iznutra jetrice trebaju ostati sočne. Poslužite uz povrće i omlet od bjelanjaka koji su vam ostali.