Slana torta od zobenih sa šarenim nadjevom

Tijesto od zobenih i nadjev od povrća - zvuči ukusno? Zbilja je! U nadjev možete staviti koje god je povrće u sezoni: npr. tikvica, špinat ili paprika i paradajz (sataraš). Najprije ga prodinstajte na luku. Isprobavajte i igrajte se sa sastojcima. Ja sam se prilagodila sezoni pa je moj nadjev sataraš-like. Jednostavno je, brzo i fino - ovo morate probati!

SASTOJCI ZA TIJESTO

Složeni ugljikohidrati:

Proteini:

Nezasićene masti:

I još:

Priprema tijesta

Sve pomiješati i ostaviti u hladnjaku pola sata. Za to vrijeme pripremiti nadjev.

sastojci za nadjev

Povrće:

Proteini:

Zasićene masti:

Priprema nadjeva

Na luku prodinstajte povrće dok ne ispari voda. Razmutite jaja i kiselo vrhnje te im dodajte naribanu mozzarelleIu i sve pomiješate s dinstanim povrćem.

Na kraju:
Utisnite tijesto u kalup pa na njega rasporedite nadjev. Pecite oko 40 minuta na 180 stupnjeva. Provjerite je li gotovo s čačkalicom.
Poslužite toplo ili hladno.

Slana torta od zobenih sa šarenim nadjevom