Tijesto od zobenih i nadjev od povrća - zvuči ukusno? Zbilja je! U nadjev možete staviti koje god je povrće u sezoni: npr. tikvica, špinat ili paprika i paradajz (sataraš). Najprije ga prodinstajte na luku. Isprobavajte i igrajte se sa sastojcima. Ja sam se prilagodila sezoni pa je moj nadjev sataraš-like. Jednostavno je, brzo i fino - ovo morate probati!
Složeni ugljikohidrati:
Proteini:
Nezasićene masti:
I još:
Sve pomiješati i ostaviti u hladnjaku pola sata. Za to vrijeme pripremiti nadjev.
Povrće:
Proteini:
Zasićene masti:
Na luku prodinstajte povrće dok ne ispari voda. Razmutite jaja i kiselo vrhnje te im dodajte naribanu mozzarelleIu i sve pomiješate s dinstanim povrćem.
Na kraju:
Utisnite tijesto u kalup pa na njega rasporedite nadjev. Pecite oko 40 minuta na 180 stupnjeva. Provjerite je li gotovo s čačkalicom.
Poslužite toplo ili hladno.