Božićne palačinke

Palačinka-bor - jer ja jednostavno ne mogu bez plačinki hehe! Ovaj puta su slane, zdrave, jednostavne i kao uvijek, jako fine. Zelene su od kelja, a možete staviti i neko drugo lisnato povrće, npr. špinat ili blitvu mada kelj daje ooodličan okus I aromu (osim ako ga ne podnosite).

priprema

Napravite smjesu za palačinke kao i inače. Ja uvijek pravim odokativno pa vam ne znam reći točne omjere, ali sastojci su klasični: jaja, brašno, mlijeko, voda, sol, malo šećera.
Preporučam miješati neko integralno brašno (2/3) i mekano bijelo brašno (1/3). Najbolje smiksati u blenderu pa na kraju dodati zeleno lisnato povrće i sve još miksati dok smjesa ne postane glatka.
Pecite na ugrijanoj tavi na kokosovom ulju bez mirisa.
Poslužite uz kremasti sir ili sirni namaz, možda neku šunku i cherry rajčice. I ne propustite priliku servirati u obliku bora!