Zapečene tortilje sa špinatom i sirom

Kad imate vrlo malo vremena za pripremu obroka ili vam se ne da provesti par sati u kuhinji, a ipak želite pojesti nešto zdravo i kvalitetno, onda su tortilje odlično rješenje. Ovaj recept je vrlo jednostavan i trebat će vam svega 15 minuta za pripremu, a onda još samo pričekate otprilike isto toliko da se ispeku.

SASTOJCI

Ugljikohidrati:

Proteini:

Nezasićene masti:

Začini:

Priprema

Na maslinovom ulju popržite luk pa dodajte špinat i pirjajte dok svježi špinat ne uvene odnosno dok se smrznuti ne otopi. Začinite solju, paprom i češnjakom u prahu.

Dok se špinat hladi, razmutite jedno jaje i svježi sir. U tu smjesu dodajte špinat i dobro izmješajte.

Svaku tortilju bogato namažite smjesom špinata i sira, zarolajte i slažite u manji pleh obložen papirom za pečenje.

Na kraju prelijte tortilje vrhnjem u koje ste umiješali jaje.

Pecite 15-20 minuta na 210 stupnjeva tj. dok tortilje ne dobiju zlatnu boju odozgo.

 

Dobar tek!