Ako tražite brzinski recept za pitu od jabuka ovaj je idealan pogotovo jer je zdraviji od klasične pite. Nastao je, pretpostavljate već, sasvim slučajno Od pakiranja kora za pite i savijače ostala su dva lista koja je bilo šteta baciti. Tu se pali lampica kreativnosti...
Jednostavni ugljikohidrati: 2 lista kora za pite i savijače, 2-3 jabuke
Složeni ugljikohidrati: 4 žlice sitnih zobenih pahuljica, žlica psyllium ljuskica
Proteini: 200g svježeg posnog sira, 1 jaje, mjerica-dvije whey proteina s okusom vanilije
Zasićene masti: kokosovo ulje (za premazivanje pleha), grčki jogurt
Začini: cimet
Zaslađivač: brezin šećer, stevia ili eritrit
Trebat će vam manji kalup (poput onoga za kruh) koji ćete tanko namastiti kokosovim uljem. Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva.
Naribajte jabuke, izmutite jaje i pomješajte sve s posnim sirom. Dodajte zobene pahuljice, cimet, whey i zaslađivač. Ostavite smjesu da odstoji par minuta kako bi zobene pahuljice upile tekućinu. Ako je smjesa i dalje prevodenasta dodajte još žlicu-dvije zobenih pahuljica ili psylliuma. Koru stavite na krpu ili najlon te ju bogato nadjenite polovicom smjese pa pažljivo zarolajte pomoću krpe ili najlona (nemojte rukama jer će popucati). Premjestite u pleh pa isto učinite i s drugom korom. Odozgo tanko premažite grčkim jogurtom. Pecite dok ne dobije zlaćanu boju, cca 20-ak minuta.