Ideja i jedna od varijacija na temu vječnog i univerzalnog obroka - omleta. Brz i jednostavan, gotov dok trepneš. Može biti i doručak i ručak i večera i obrok poslije treninga, ovisno o tome kako vam se uklapa u vaš dnevni raspored i s obzirom na vrijeme i vrstu aktivnosti odnosno treninga. Primjetili ste, a možda ste se i pitali zašto povrće izdvajam kao posebnu kategoriju, a ne stavljam po sastavu u kategoriju ugljikohidrata. Razlog tome je što zeleno lisnato povrće i plodovi poput paprike, rajčice, cvjetače, brokule i sl. ima vrlo nizak, da ne kažem zanemariv udio složenih ugljikohidrata.
Proteini: jaja
Zasićene masti: svinjska mast ili kokosovo ulje
Povrće: brokula
Začini: himalajska sol, papar
Skuhajte brokulu da ostane malo hrskava, oko 5 minuta, zatim ju isjeckajte na sitnije komadiće, stavite u tavu na malo vruće masti, začinite i prelijte jajima. Dobar tek!