Integralne krumpir pogačice

Kad vam ostane pire krumpira, napravite pogačice!

Ne volimo bacati hranu, kod nas se uvijek sve iskoristi. Tako su nastale i ove fine pogačice. Ostalo nam je pire krumpira od ručka pa sam ga spremila u hladnjak i idući dan za čas zamijesila tijesto. Vrlo je jednostavno i brzo gotovo, a za snack kao stvoreno. Princip je "kol'ko - tol'ko" tj. koliko pirea toliko brašna. Ako nemate ostatka pirea, skuhajte krumpir, izradite pire s mlijekom i ohladite.

SASTOJCI

Složeni ugljikohidrati:

Zasićene masti:

Nezasićene masti:

Proteini:

 

PRIPREMA

Pomješajte sve suhe sastojke osim cijelih laninih sjemenki. Jedno jaje ostavite za premazivanje, a ostala dva razmutite, dodajte im otopljeni maslac, a zatim sve sastojke zamijesite rukama u posudi. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj dasci na debljinu prsta pa čašom ili modlicom vadite pogačice i slažite na pleh obložen papirom za pečenje. Pogačice se dižu samo u visinu stoga ih slobodno slažite na gusto. Premažite jajetom i pospite sjemenkama. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 15 minuta tj. dok ne porumene.