Zelene štrudle

Zašto ne bismo uobičajeni recept "začinili" notom nesvakidašnjeg? Kod nas je to većinom slučaj jer kuhamo s onim što se trenutno nađe u smočnici, a sve se treba nekako iskoristiti. Neka jela zato ostanu neponovljiva hehe. Tako su i ove štrudle sa sirom obogaćene vlaknima, vitaminima i fitonutrijentima zelenog lisnatog povrća i zato se zovu zelene štrudle. Boju im može dati špinat, blitva ili što vam je već dostupno. Jako su ukusne, a na ovaj način možete svojim ukućanima koji ne vole zelenjavu vrlo lako "podvaliti" ove izuzetno zdrave namirnice.

Zelene štrudle

SASTOJCI

Proteini:

Složeni ugljikohidrati:

Povrće:

Zasićene masti:

 

PRIPREMA

Zelenjavu blanširajte i ohladite te usitnite u multipraktiku. Dovoljno je potopiti ju u vrelu vodu na 3-4 minute da listovi uvenu.

Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva, a zatim pripremite nadjev za kore: izradite jaja, sir, 200 g vrhnja, usitnjenu zelenjavu i ostale sastojke u glatku smjesu te njome bogato nadjenite koru po koru. Motajte jednu po jednu i slažite u tanko namašćen pleh. Premažite drugom polovicom vrhnja kojeg ste prethodno dobro izmješali pa pecite 15 minuta odnosno dok ne porumene.

Pečenje na viskokoj temperaturi omogućit će štrudlama da ostanu sočne iznutra, a hrskave izvana.