Začinite svoju piletinu novom aromom i razbijte monotoniju! Evo prijedloga za marinadu koja će vas oduševiti. Glavni akter ove priče je cejlonski cimet. Na prvi pogled možda zvuči nespojivo - cimet i meso - ali vjerujte mi nećete požaliti. Iako se cimet kod nas upotrebljava samo u slatkim kombinacijama i desertima, u sjevernoafričkim i bliskoistočnim tradicijama ovaj začin koriste za slana jela. Odlično se slaže s piletinom, ali i s jenjetinom i mljevenim mesom te im daje egzotičan okus. Isprobano valja!
*ovo su količine za jedan komad pilećih prsa
Sve sastojke pomiješajte pa s dobivenom marinadom bogato premažite pileća prsa koja ste prethodno na nekoliko mjesta proboli nožem kako bi začini prodrli u meso. Ostavite sat- dva u hladnjaku. Nakon toga bogato namastite pleh kokosovim uljem, stavite piletinu, poklopite i pecite oko 90 minuta na 200 stupnjeva. Nakon 60 minuta izvadite i po potrebi zalijte vodom pa još pecite poklopljeno. Piletina će na ovaj način ostati sočna, meso će se samo odvajati od kosti a kožica biti hrskava - za prste polizati. Poslužite uz neku osvježavajuću salatu od raznog povrća.