Jutarnji keksići

Recept smo dobili i malo ga prilagodili pa ga dijelimo jer je vrijedan kušanja. Ovi keksići mogu biti doručak ili međuobrok ako volite slatkasto. Praktični su za ponijeti sa sobom, a za pripremu vam neće trebati više od pola sata sve skupa. Đem koji ide po receptu može biti domaći, ali i kupovni. Poželjno je da u njemu nema dodatnih jednostavnih šećera, već da je zaslađen nekim prirodnim niskokaloričnim zaslađivačem poput brezinog šećera, eritrita ili stevije. Ja sam koristila kupovni od šljive (K-plus) zaslađen stevijom. Kiselkasto-slatkog je okusa što će podići keksiće iz bljutavila pravog kokosovog brašna.

SASTOJCI

Proteini:

Složeni ugljikohidrati:

Jednostavni ugljikohidrati:

Nezasićene masti:

Zasićene masti:

 

*šalica je od 2,5 dcl, za čaj i slično

PRIPREMA

Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Naribajte jabuku, a bananu izradite vilicom u pire. Pomješajte sve sastojke i rukom zamijesite mekano tijesto. Oblikujte kugle pa ih spljoštite među dlanovima i slažite na pleh obložen papirom zapečenje. Pecite 20 minuta. Jedite ih same ili uz sirni namaz. Od ove smjese ispadne 30 keksa tako da ćete imati osiguran doručak ili međuobrok za nekoliko dana.