Volite se istezati? Godi vam? Ako ste super fleksibilni vjerujem da vam godi. Oni manje fleksibilni ne bi se složili da je ugodno, no zasigurno je njima istezanje potrebnije...
Da se vratim na ono što sam htjela reći.

Prilikom istezanja obratite pažnju na 3 stvari:

ZAGRIJAVANJE
Kako bi smanjili otpor mišića nekoliko minuta prije samog statičkog istezanja vozite bicikl, orbitrek ili veslajte na ergometru. Na taj način ćete podići tjelesnu temperaturu što će povećati elasticitet mišića i pripremiti teren za njihovo istezanje. Istezanje možete raditi i na kraju svog uobičajenog treninga.

DISANJE
Pravilno disanje omogućit će vam da se opustite i postignete maksimalan opseg pokreta. Ciljano i kontrolirano disanje prilikom izvođenja pokreta smanjit će mišićnu napetost. U početnom položaju udahnite i postepeno izdahnite kako se bližitw krajnjoj točki pokreta.

POSTURA
Pripazite na držanje tijela!
Kralježnicu pokušajte zadržati u što neutralnijem položaju.
Ramena udaljite od ušiju i zabacite unatrag.
Kukovi neka vam budu u neutralnom položaju i jednakoj ravnini.
Ukratko, ovo bi značilo da se ne trebate cijeli pofrkati da bi dosegnuli što dalje.

Zapamtite:
Ne treba sve napete mišiće istezati! Određeni mišići su prekomjerno istegnuti i trebaju se jačati, a one hipertonične treba istegnuti.
 

U ovom videu pogledajte kako izleda pravilno u odnosu da nepravilno istezanje zadnje lože plus vježbu istezanja za cijelo tijelo koju vole svi naši vježbači.

 

Pročitajte još i 10 činjenica koje trebate znati o istezanju

Ako želite poboljšati svoju pokretljivost i funkcionalnost u svakodnevnom životu i biti zadovoljniji svojim tijelom uz program treninga prilagođen upravo vama kroz koji ću vas osobno voditi prijavite se ovdje za online programe ili ovdje za programe uživo.