Pizza

Pizza
05.04.2017. Večera
 
print
 

SASTOJCI ZA TIJESTO

Proteini: 300g posnog sira, 3 jaja

Povrće: 500g tikvica

Složeni ugljikohidrati: 50g zobenih pahuljica

Začini: sol, papar

SASTOJCI ZA NADJEV

Proteini: kuhana šunka

Povrće: šampinjoni

Jednostavni ugljikohidrati: pasirana rajčica

Zasićene masti: mozarella

Začini: origano

PRIPREMA

Naribajte tikvice, malo posolite i ostavite da stoje 15-ak minuta da puste vodu, a zatim dobro ocijedite.  S tikvicama pomješajte jaja, sir, zobene pahuljice i papar. Smjesu tanko rasporedite po papiru za pečenje i pecite 30 minuta na 200 stupnjeva. Kad tijesto porumeni nadjenite ga s pasiranom rajčicom, kuhanom šunkom, šampinjonima i naribanom mozarellom pa zapecite na 250 stupnjeva 10 minuta.

  Zdravi recepti - Sve