F*** you my perfect summer body

11.06.2022.
 
print
 

Sve mi imamo potrebu izgledati si dobro u badiću. A imamo bome i vječno neke frustracije i nezadovoljstva zbog svog odraza u ogledalu. Nemoj mi tvrditi drugačije, nemoj. Sve mi vodimo borbu sa samom sobom zbog utjecaja izvana kojih smo možda svjesne, možda nekih i nismo, ali je njihov učinak nepobitan na našu percepciju samih sebe.

Sve mi zapravo mrzimo savršeno isklesana i zategnuta instagramska tijela (mladih!) djevojaka čije profile pratimo zbog motivacije. A takvi profili jedino što rade je ovo: podsjećaju nas koliko smo same miljama daleko od tog "savršenstva" da se duboko u sebi osjećamo samo frustrirano umjesto motivirano. Molim vas, recite mi da sam u krivu. To bi me zbilja razveselilo.

Ne želim biti niti jesam jedna od onih trenerica koje zadivljuju prvo sebe, a onda i svoje pratitelje svojom isklesanom figurom. To ionako nije odlika dobrog trenera. Ja sam baš poput tebe - imam i šlauf i celulit i jedem sladoled i napolitanke u 10 navečer (ponekad, sinoć točnije).
Ponosna sam što je dosta naših vježbačica puno utegnutije od mene i ima ravniji trbuh nego ja, kad smo već kod usporedbe s drugima.

Ne trebaš i ne smiješ se uspoređivati ni sa kim pa ni sa samom sobom. Jer usporedba sa samom sobom jučer i danas nema smisla. Uspoređivanje nema smisla. Jer jučer si bila mlađa, imala si druge prioritete, drugi ritam života, drugi pogled na stvari i nisi rodila.

Gledaj samo naprijed i zamišljaj si kakva ćeš biti kad budeš 10 godina starija. Ono što danas napraviš direktno utječe na tu budućnost. Zamisli najbolje. Zamisli da si zadovoljna i sretna. Pri tom ne smislim da zavoliš svoj celulut i špek. Mislim da je to nemoguće usprkos trendu "selflove-a". Prihvaćanje je već realnije i ima više veze sa zadovoljstvom i srećom.

Prekriži usporedbu s balavom i štrkljavom slikom sebe otprije 10, 15, 20 godina. Baci stare traperice koje čuvaš za "kad smršavim". Sada je jedini trenutak koji imaš i koji živiš.
Ako si nezadovoljna svojom trenutnom formom, poduzmi odmah nešto u vezi toga inače ćeš i sljedeće ljeto nositi jednodjelni badić i uzaludno uvlačiti trbuh.

F*** you my perfect summer body mindset!

Triput hura za zdravo i fit tijelo!

F*** you my perfect summer body
  Fitness blog - Sve

Vaši komentari

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

*
*