Minimalna učinkovita doza da budeš fit

19.12.2022.
 
print
 
Minimalna učinkovita doza da budeš fit

Vjerujem da se mnoge od vas mogu pronaći u ovoj slici:

Prešle smo tridesetu. Možda ste kao i ja bliže četrdesetoj, imamo svoje obitelji, malu dječicu, imamo posao ... koliko god to jest predivno, vjerojatno je i vama ova faza života jako zahtjevna, nekad za skrenuti.
U tom scenariju često nemamo više vremena ni za šta i uvijek imamo osjećaj da nismo gotove.
Prošli su dani kad bi došle doma i chillale poslije napornog dana ili nedjeljom spavale do podne.
Deset, petnaest godina starije, prošle smo porod, dva, tri... i tijelo svake od nas više nije isto i ne osjećamo se više energično kao prije. Koža više nije zategnuta kao prije, većina nas ima i viška oko struka i koji boru, sijedu... Normalno. Neka!

Uz sve to, svejedno se možemo i trebamo osjećati i izgledati odlično ako prihvatimo sebe u sadašnjem trenutku bez usporedbe sa mlađom sobom ili još gore s onom mlađom influencericom s instagrama. Ona nema blage veze o tome kako izgleda život zaposlene mame jer se ne može staviti u tvoju kožu. Najbolje da se ne uspoređujemo ni sa kim i s ničim.

Ok, i sad si govoriš da samo trebaš opet početi vježbati, posložiti si prehranu i bit ćeš opet fit, ALI...

Treninzi koje smo radile prije sad su vjerojatno preintenzivni. Ne trebamo vježbati teško i iscrpljujuće nego pametno i učinkovito.

Ne trebamo se ujutro dizati ranije da bi dobile na vremenu jer se ionako dižemo prerano i spavamo premalo. Trebamo uzeti vrijeme koje već imamo, ali ga trošimo na druge stvari.

Ne trebamo na onu dijetu s kojom smo skinule xy kila prije 15 godina. Sve smo bar jednom probale neku od tih - bez ugljikohidrata, bez glutena, UN, mesna...Ta dijeta očito ne funkcionira dobro ako opet treba. Trebamo samo malo drugačije, bolje navike koje odgovaraju našem tempu i načinu života.

Ne trebamo ni čekati da ova faza života prođe pa da se možemo opet posvetiti sebi i brinuti o sebi. Ne možemo jednostavno stisnuti pauzu i nastaviti gdje smo stale, već nastaviti u skladu s promjenom koja se dogodila u međuvremenu.

Ono što možemo je pronaći izvediv i učinkovit način da ostanemo fit i tijelom i duhom - zdrave, energične, pokretljive, zadovoljne.

Ja sam u stalnoj potrazi i stalno se prilagođavam, tražim načine kako, pronalzim ih i dijelim ih s mamama koje žele i koje su spremne na istu tu prilagodbu. Mislim da mi to ide od ruke.

Ako želiš mogu pokušati pomoći i tebi kroz KUĆNI PROGRAM ZA MAMU. Prijavi se ovdje.

  Fitness blog - Sve

Vaši komentari

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

*
*