Prvo ljetovanje s bebom

06.07.2018.
 
print
 
Prvo ljetovanje s bebom

Ljeto poistovjećujemo s godišnjim odmorom, a godišnji je nama potpun tek uz odlazak na more. Obožavamo more. Prije Borne, naše „more“ izgledalo bi otprilike ovako: čim bi potrpali stvari u auto ljetovanje je počelo. Sam put je već chill na najjače. Nas ne dotiču ni gužve na naplatnim kućicama ni vrućina ni prometni kolapsi nego prekrasni krajolici u kojima uživamo vozeći se od naše ravne Slavonije preko gorske Hrvatske pa do Dalmacije, Istre ili otoka. Često smo zato išli „starom cestom“, a ne autoputom. Usput se pričalo o ozbiljnim i neozbiljnim temama (pretežno o ovim drugim) i prisjećalo koječega. Dani su nam se svodili na dugo ispijanje kave ujutro, eventualni jutarnji trening, razgledavanje mjesta ili šetnju do plaže, puno ljenčarenja na suncu, malo plivanja, popodnevno drijemanje, večernje šetnje i/ili relaksaciju u nekom lounge baru uz more. Sve opušteno, ležerno i prema trenutnom raspoloženju i vremenskim uvjetima. Naravno, neizostavna je dobra hrana, pokoja čašica i slastica u međuvremenu.

Prvo ljetovanje s bebom

Ove godine je slična priča, ali u sasvim novoj dimenziji. Tko god ima malu djecu, zna da je ljetovanje posebna avantura. Sad znamo i mi. No, odlučili smo uživati i odmarati potpuno svjesni svih usputnih napora. Tako je i bilo za što su velikim dijelom zaslužni i prijatelji s kojima smo išli.

Prvo ljetovanje s bebom

Uživali smo u zajedničkom vremenu prilagođavajući se novim situacijama iz kojih smo opet izvukli pokoju životnu lekciju. Tješimo se da smo sad mudriji hehe.

Putovanje s bebom je jedna od tih situacija. Osim ljetnih hitova s radija, slušali smo i neizbježnu operetu šestomjesečnog turiste u par činova; nije bilo puno priče jer - "mali spava", kladili se koliko će bebač dugo spavati, stajali više i duže nego uobičajeno, a i dojenje uz put isto nije tako komplicirano kao što se činilo.

Prvo ljetovanje s bebom

Zatim nova iskustva: ranojutarnji ugođaj na pustoj šetnici uz more i spokoj na netaknutoj plaži; dugometražne šetnje s Bornom u klokanici su odličan oblik rekreacije, a odlazak na spavanje čim se smrači radi čuda za duh i tijelo (u slučajevima da vas beba ne budi tijekom noći nekoliko puta).

Najveća promjena u odnosu na prijašnja ljetovanja je to što smo ugađanje prebacili sa sebe na malca. Sve smo podredili tome da njemu bude što bolje i bezbolnije, a to je itekakav izlazak iz zone komfora – fraza dobro poznata svima koji treniraju s nama.

Želimo i vama toplo, dugo i bezbrižno ljeto(vanje)!

Vaši Mihići

Prvo ljetovanje s bebom
  Fitness blog - Sve

Vaši komentari

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

*
*