Krekeri s paštetom od tune i povrćem

Krekeri s paštetom od tune i povrćem
11.09.2017. Međuobrok
 
print
 

SASTOJCI ZA PAŠTETU

Proteini: 250g svježeg posnog sira, tuna iz konzerve

Nezasićene masti: žlica bučinog ulja

Malo soli

PRIPREMA

Sve izraditi u kremastu smjesu. Paštetu čuvajte u hladnjaku.

SASTOJCI ZA KREKERE

Složeni ugljikohidrati: 120g integralnog brašna od žitarica, 120g zobenih pahuljica

Nezasićene masti: Pola šalice sjemenki (sezam, suncokretove...), 60ml maslinovog ulja, 120ml vode, 1 žličica soli

Po želji možete dodati i neke druge začine (kajenski papar, kurkumu, curry, chilli ili mediteransku mješavinu začina)

PRIPREMA

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Sve suhe sastojke pomješajte i dodajte im vodu i ulje pa zamijesite tijesto. Podijelite ga na dva dijela i svaki posebno, tanko razvaljajte između dva papira za pečenje. Zatim tijesto zajedno s papirom premjestite u pleh za pečenje i izrežite na kvadrate pa svaki još po dijagonali da dobijete trikute. Pecite 12-15 minuta.

Galerija slika

  Zdravi recepti - Sve