Kruh od banane i oraha

Kruh od banane i oraha
14.02.2018. Doručak
 
print
 

Dobar kao... kruh! Ovaj je zbilja poslastica za savršen početak dana. Pogotovo ako vas čeka puno obaveza i napora, ovaj će vam kruh osigurati dovoljno energije jer je dosta kaloričan, no sve te kalorije su nutritivno vrijedne. Mažite ga sa sirnim namazom s malim udjelom masnoće iz kojeg ćete osigurati proteine koji kruhu nedostaju. U takvoj kombinaciji imate cjelovit obrok. Sastojci su mu isti kao i za banana mufiine

SASTOJCI

Složeni ugljikohidrati:

  • pola šalice integralnog brašna (*šalica je od 250 ml)

Jednostavni ugljikohidrati:

  • 3/4 šalice bijelog pšeničnog brašna, 2 zrele banane

Proteini:

  • 1 jaje

Zasićene masti:

  • 2 žlice kokosovog ulja ili maslaca

Nezasićene masti:

  • 1/4 šalice lana (pola od tog mljeveni, pola u sjemenkama), šaka sjeckanih oraha

 

  • pola žličice praška za pecivo
  • pola žličice sode bikarbone
  • 3/4 žličice soli

PRIPREMA

Pomiješajte brašno, lan, sol, prašak za pecivo i sodu. Mikserom umutite jaje, pa mu dodajte rastopljeno kokosovo ulje i banane koje ste prethodno zdrobili vilicom. Sve miksajte da se sjedini, a zatim dodajte smjesu suhih sastojaka i lagano izmješajte. Izlijte u kalup obložen papirom za pečenje pa pecite oko 20-25 minuta na 200 stupnjeva. Pripazite da se pri pečenju ne presuši! U mojoj pećnici mu je bilo dovoljno 20 minuta.

  Zdravi recepti - Sve