Mesne okruglice i sataraš
05.04.2017. Ručak
SASTOJCI
Proteini: pureće mljeveno bijelo meso, jaje
Povrće: rajčica, paprika, crveni luk, patlidžan
Zasićene masti: svinjska mast
Nezasićene masti: sjemenke sezama
Psyllium ljuskice
Začini: sol, slatka i ljuta mljevena crvena paprika, papar, peršin
PRIPREMA SATARAŠA
Očistite povrće i narežite ga na sitnije komade. Popržite luk na masti pa kad postane staklen dodajte papriku i rajčicu i posolite. Pirjajte 10-15 minuta pa posipajte s malo psyllium ljuskica uz miješanje da se zgusne.
PRIPREMA MESNIH OKRUGLICA
Izmutite jaje pa mu dodajte mljevenu puretinu, nasjeckani luk i začine te smjesu dobro izmješajte. Rukama oblikujte male kuglice koje ćete uvaljati u preprženi sezam. Okruglice pecite na tavi u svinjskoj masti na jačoj vatri dok ne porumene.