Rolada od tikvica punjena sirom i šunkom
04.08.2017. Međuobrok
SASTOJCI
Povrće: 500 g tikvica
Proteini: 2 jaja, 200 g posnog sira, 150 g kuhane šunke
Zasićene masti: parmezan
Nezasićene masti: bučino ulje
Začini: sol, papar, mljevena crvena slatka paprika
PRIPREMA
Naribajte tikvice, malo posolite i ostavite da stoje 15-ak minuta da puste vodu, a zatim ocijedite. S tikvicama pomješajte jaja, parmezan i papar. Smjesu tanko rasporedite po papiru za pečenje i pecite 20-30 minuta na 200 stupnjeva. Kad se ispeče, vruće zarolajte u mokru krpu i pustite da se ohladi. Ohlađeno odmotajte i premažite posnim sirom kojeg ste prethodno posolili, pomiješali s bučinim uljem i začinili mljevenom paprikom. Na sir složite šunku i zarolajte.
Kalorije | 174 |
Ugljikohidrati | 6 g |
od toga šećeri | 3 g |
Proteini | 19 g |
Masti | 8 g |
*Ova smjesa podijeljena je na četiri porcije