Slani krekeri s tahinijem i krastavcima
SASTOJCI ZA KREKERE
Nezasićene masti: pola šalice sjemenki po izboru (sezam, kim, suncokretove, bučine...)
60ml maslinovog ulja
Složeni ugljikohidrati: 120g integralnog brašna (pšenično, heljdino, pirovo, zobeno, raženo ili neko slično)
120g zobenih pahuljica
120ml hladne vode
1 žličica soli
*možete dodati još neke začine po želji (npr. curry, chilly, kajenski papar, kurkumu i slično)
PRIPREMA
Pomješajte sve suhe sastojke pa im dodajte ulje i vodu te zamijesite tijesto. Podijelite ga na dva dijela i svaki posebno tanko razvaljajte između dva papira za pečenje. Zatim stavite na pleh zajedno s papirom pa razrežite na trokute ili kvadrate. Pecite na 180C 12-15 min.
SASTOJCI ZA TAHINI UMAK
Nezasićene masti:
100g sezama
100 ml maslinovog, lanenog ili sezamomovog ulja
Začini: sol, bosiljak, kurkuma
PRIPREMA
Sezam vrlo kratko popržite na suhoj tavi da dobije zlatnu boju.
Sve sastojke usitnite do kremaste teksture u multipraktiku.