10 znakova napretka koje možda ne prepoznaješ

05.10.2021.
 
print
 
10 znakova napretka koje možda ne prepoznaješ

Imaš li osjećaj da ulažeš veliki napor i trud u svoju formu, a ništa se ne vidi? Nemaš očekivan rezultat? Napredak se može dogoditi na puno više razina od isključivo brojke na vagi ili vizualnog dojma. Evo nekih aspekata koji se vjerojatno i kod tebe događaju kao posljedica redovitog vježbanja i kvalitetnije prehrane, ali ih možda nisi svjesna ili samo trebaš podsjetnik.

1. Zadržavaš postignutu kilažu
Smršavila si, ali po tvojim kriterijima ne dovoljno? Velik je napredak i to što nisi vratila izgubljenu kilažu. Zapamti, linija napretka nikad nije samo uzlazna putanja. Puno je tu padova ili ravnih smjerova. Nakon njih opet slijedi uspon linije napretka prema gore ako znaš što za to moraš učiniti.

2. Kilaža stagnira, ali gubiš centimetre
Obujam tijela je puno bolji mjerni intrument od vage jer nam govori više o tome kako se tijelo i sama njegova struktura mijenja. Mišići su teži od masnog tkiva i zauzimaju puno manji volumen u odnosu na masno tkivo stoga je vrlo vjerojatno da izgledaš mršavije iako vaga možda ne pokazuje tvoju idealnu brojku.

3. Jača si
Sjeti se što sve možeš sada u odnosu na stanje u kojem si bila kad si tek krenula s vježbanjem. Usporedi svoje funkcioniranje u svakodnevici sada i prije. U najmanju ruku to nije zanemarivo, jel tako?

4. Odjeća ti više nije tijesna
Odjeća je najbolji pokazatelj mijenjaju li se obujmovi bilo da želiš smršaviti ili dobiti na masi.

5. Vidiš neznatne promjene svog odraza u ogledalu
Ten ti se poboljšao, koža je zategnutija, celulit se smanjio, polagano ti se ocrtava oblik ramena i nogu, guza se možda podigla, više se smiješ?! Da, itekako imaš napredak.

6. Ustrajnija si što se tiče prehrane
Ovo je izuzetno bitno jer si na dobrom putu da trajno promijeniš svoje navike na bolje. Ustraj i dalje!

7. Ustraješ s vježbanjem
Jer ti godi osjećaj koji se pojavi nakon treninga i koji više ne želiš izgubiti? Jer vidiš koliko tvome tijelu paše kretanje i zdrav umor? Jer bolje spavaš? Jer se dok vježbaš automatski i zdravije hraniš? Da, to je sve ogroman napredak.

8. Lakše obavljaš svakodnevne aktivnosti
Jer imaš više energije i snage, manje bolova i tenzije, bolju gibljivost i bolji bioritam i metabolizam, a i teže ti se digne tlak od nebuloznih situacija.

9. Imaš više energije
Naše tijelo voli gibanje, a voli i kad mu daješ nutritivno bogatu hranu. Isto tako voli i odmor koji mu priuštiš nakon napornog dana. Tijelo pamti i tijelo vraća.

10. Imaš više samopouzdanja i kontrole
Jedna od najvrijednijih nuspojava brige o vlastitom tijelu je da se dobro u njemu osjećaš, pokazuješ to možda i nesvjesno, a to zrači prema van i svi to primjećuju. Dobivaš komplimente na račun svog izgleda? Nemoj se opravdavati ni umanjivati njihovu veličinu. Samo reci hvala i nabaci osmjeh - ti to možeš i trebaš!

 

Misliš li još uvijek da je tvoj napredak zanemariv? wink

  Fitness blog - Sve

Vaši komentari

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

*
*