2. sezona Budi fit edukacije o prehrani i tjelesnoj aktivnosti

18.12.2017.
 
print
 
2. sezona Budi fit edukacije o prehrani i tjelesnoj aktivnosti

Ako ste kliknuli na ovaj tekst, vjerojatno ste barem nekada razmišljali o tome što jedete i zašto (bili ste gladni, jelo vam se jer vam je fino, jer je bilo dostupno, jer vam je bilo dosadno...), a možda ste i svjesni koliki utjecaj hrana ima na naše zdravlje – odlično! Čitajući naslov možda ste se zapitali „Pa dobro, kuda ide ovaj svijet kad ljudi moraju učiti što i kako jesti?“.

Na žalost, živimo u društvu koje je toliko udaljeno od prirodnog da je većina onoga što nam se nudi kao hrana umjetno te ni na koji način nije slično pravoj hrani. Počevši od toga kako se hrana proizvodi tako da tu hranu više ne možemo nazvati nikako drugačije nego proizvodom; kako i gdje dolazimo do hrane (idemo u nabavku u trgovački centar, sretni su oni koji imaju i mogu uzgajati i saditi vlastito) do toga da hrane imamo u izobilju i da nam je neprestano dostupna. Živimo brzo pa je i hrana brza – proizvedena brzo, nabavljena brzo i pojedena na brzaka jer – nemamo vremena. Sve je danas instant. Pa tako tražimo i instant rješenja za probleme koje nam je uzrokovala brza hrana - točnije rečeno brz proizvod kojim se hranimo. Potražnja i ponuda su uvijek dobro odgovarali jedno na drugo pa tako i u ovom slučaju – nude se bezbrojna instant rješenja u obliku raznih dijeta i načina prehrane koji obećavaju brze rezultate. Ova edukacija nije jedna takva instant ponuda sa instant rješenjem i obećanjem. Ova edukacija ponudila je stjecanje znanja o karakteristikama, izboru i pripremi  namirnica kao i vještina za trajno provediv i dugoročno održiv plan prehrane.  Zahvaljujemo svim polaznicima koji su nam ukazali povjerenje, upisali se i uspješno završili Budi fit edukaciju o prehrani i tjelesnoj aktivnosti.

Tijekom proteklih 10 subota družili smo se i učili o prehrani i tjelesnoj aktivnosti kao važnim utjecajima na zdravlje. Pokušali smo ovu kompleksnu temu prenijeti na svima razumljiv i primjenjiv način kroz puno praktičnih primjera i zadataka potkrijepljenih teorijskom osnovom temeljenom na znanstvenim činjenicama. Prema reakcijama polaznika možemo reći da smo uspjeli u tom naumu: svi su usvojili barem neke zdrave navike, promijenili su način života u pozitivnom smislu i usvojili znanja koja su neophodna kako bi postigli svoj cilj koji god da on bio. Neki su polaznici taj cilj uspjeli i ostvariti tijekom edukacije slijedivši upute i redovito rješavajući tjedne zadatke zbog čega smo izuzetno sretni i ponosni. Nekima će trebati još vremena da steknu sve navike i primjene metode koje su ovdje naučili tempom koji njima odgovara. Bez obzira na sve, nakon završene edukacije svaki polaznik posjeduje potrebne informacije, strategije, metode, načine i znanja s kojima više neće lutati i gubiti se u moru različitih, zbunjujućih i kontradiktornih „pravila zdrave prehrane“. Sada mogu sami složiti jelovnik, pripremiti zdrave obroke i napraviti plan koji odgovara njihovim specifičnim potrebama.

Bilo nam je zadovoljstvo podijeliti s vama sve ono što smo naučili iz iskustva i na edukacijama koje smo i sami prošli. Hvala vam još jednom na interesu i angažmanu, a buduće polaznike pozivamo da nam se pridruže u idućoj sezoni.

Galerija slika

  Fitness blog - Sve

Vaši komentari

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

*
*